Lista på pågående projekt.

Just nu har jag en hel hög saker på gång.

Hängselbyxor
Kofta till A
Kofta till S
Virkning av mask

Känns mycket lämpligt med påsklov så man kanske kan avsluta några projekt. Bilder kommer när sakerna är färdiga förstås.

Tyger



Här är några av mina tyger jag har på lager. De här i bomull.
 

De flesta har jag köpt med tanke på att göra små söta kimonoskor,
men de blev för små för vår storfotade son och jag tappade farten.. 
Började ändra lite i mönstret, men det är ju inte det lättaste.


Mönsterkonstruktion pågår.



För första gången ska jag ge mig på att konstruera och sedan förhoppningsvis lyckas sy ett par hängselbyxor i det här härliga uggletyget.
Jajjemän, önska mig lycka till.


Tulpan


En svävande tulpan med doft av vår.

 


Ett annat pyssel

I helgen har jag ägnat mig åt lite annat pyssel. Det kanske inte riktigt faller under kategorin hantverk, men jag tycker att det borde få göra det så på min blogg får det vara med.
Efter att ha planterat om alla krukväxterna planterade jag om lite sticklingar och sådde lite frön. De ska pryda min balkong och berika min lilla odlingslott med härliga kryddor och vackra blommor.
 


Masken



Masken virkade jag till sonen för ett litet tag sen. Mitt andra virkprojekt i turordningen. Den är "freestylad", alltså jag hade ingen beskrivning så den ser lite annars ut, men jag är nöjd ändå. Den har en pingla i magen och ser väldigt mätt och nöjd ut.

Ni kan väl "Masksången"?

Ingen tycker om mig,
ingen vill ha mig,
för att jag gillar mask.
Långa och slibbiga korta och klibbiga
har jag dem i en ask.
Jag biter av dem hu´vet,
suger ur dem musten,
slänger sen skalet bort.
Ingen tycker om mig,
ingen vill ha mig,
men ooh vad mask är gott!





 


Kaninen

Den här kaninen var mitt första virkprojekt. Jag använde grövre garn än det stod i beskrivningen så den blev lite större. Syns lite dåligt på bilden hur stor den är egentligen. Den sitter på en kontorsstol.

Beskrivningen till den hittade jag här: rheatheylia. Där finns fler söta mönster också.

 


Prickigt

Idag gillar sonen och jag prickigt.
 

Bilder återigen från:


Min Inspiration

Så heter MiAs blogg där hon delar med sig av sina alster och sin inspiration. Jag kikar in där allt som oftast för att se vad hon har virkat för vackert.
Nu har hon startat upp en Shop på Etsy, VickeVira, och lottar ut tre nystan garn som hon har färgat själv.
Klicka på loggan för att komma till hennes shop.


Fantastiskt inspirerande











Alla dessa tyger kommer från


Just idag fastnade jag visst för de gröna. Särskilt förtjust är jag i det med korna/kalvarna. Det har jag sett live också och det är helt oslagbart glädjeladdat.


Gästalster: av iDa

Här kommer fler alster av iDa. En till mysig sjal, fast denna gången i vitt. Är det samma mönster som den tidigare tro?


Såhär säger iDa själv: ..julklapp till svärmor, sjal att värma sig med på jobbet. =o)

På nästa bild syns en filt. Den finns numera i det här hemmet då det var en present till iDas systerson. Dvs min fina lillkille.

Såhär säger iDa själv: ..mysfilten som jag virkade till systerson, för att välkomna honom till vår mysiga familj! Mitt största projekt, som jag är väldigt nöjd med.

Här visar han upp den. Nä, egentligen leker han tittut.


Följ bloggen

Följ min blogg med Bloglovin´


Tygtävling



Dessa tyger kan man vinna hos Materielltjej

Jag är med och tävlar.
Det kan du med.


Gästalster: av iDa

Härmed presenterar jag min syster Ida, aka iDa. Hon är också en nybliven virkfantast. Det var jag som lurade in henne i garnernas värld när hon var här på besök och ville ha något att göra på bussen på väg hem. Kort efter bussturen var det lämpligt nog rea på garn och ja, hon har också en hög garner hemma som bara väntar på att bli virkade.
Här är hon i egen hög person iförd sitt första projekt. Bilderna är klickbara.

Såhär säger iDa själv:  ..ett av mina första virkade mästerverk! ;o) ..tillägg: kortet tog jag på mig själv på jobbet 07.09 på morgonen, dvs. på en mycket trött iDa..

Sen kommer ett par tofflor ett, om du frågar mig, mycket klokt val av projekt. Alla bör som sagt ha ett par ulltofflor. Jag gillar färgkombinationen väldigt mycket med den lilla illrosa knappen som pricken över i.

Såhär säger iDa själv:  ..i oktober gjorde jag färdigt mina tofflor som jag virkade i våras.. de blev färdiga först i oktober eftersom det var då jag behövde dem första gången när mina fötter frös.. satte dit "snörena" på ovansidan och knapparna, så att fofflerna inte faller av när man går.. =o)
..från sidan.. som synes blev de lite stora, men det var det första jag virkade som skulle ha en specifik storlek så jag är nöjd ändå.. =oD

Fler gästalster kommer..

RSS 2.0