En tubsocka till

Efter att ha sett de fina sockarna mamma höll på att sticka till syster Sara visste jag helt plötsligt vad jag skulle sticka av det fina Opalgarnet jag fick av syster iDa. Nu är de snart färdiga, men i min takt kommer de väl att dröja ett litet tag till därför blir det en bild på den ena. Den andra kommer ju att se likadan ut.

Tubsocka

Tubsockorna jag stickade till sonen i rött och grått har varit färdiga ett tag, men jag har inte fotat dem. En till fördel med tubsockar som jag inte nämde i förra inlägget är att de räcker lite längre i storlek än vanliga med häl. Mycket bra när de ska sitta på en liten barnfot som växer. Varma och bra i vinterskorna i alpacka ull.

Gästalster: av Mamma

Jag fick ett par tusockar av mamma i julklapp. De är stickade i Järbos raggigarn och jag har använt dem ända sen dess, men inte fotat förrän nu så de ser väl inte nya ut direkt. Det är hemskt praktiskt med tubsockar när man håller på att sticka dem och slipper göra hälen. Det går fort och lätt. Sen kan man vrida på dem när man använder dem så nöts de inte lika fort heller för det är ju alltid hälen det går hål på först.
Tack mamma.

Gästalster av: iDa

Redan i november när systrarna kom hit till mig och hälsade på för lite pyssel och julförberedande mys virkade iDa ihop såna här fina hjärtan.

RSS 2.0