Byxa

Byxor i storlek 74 och 80 verkar det ha varit stor åtgång på så jag gjorde slag i saken,beställde tyg och tråd och har nu sytt ett par till Ylva. det var inte det lättaste att fota dock. Hon ställer gärna upp och poserar, men inte så länge.
 
 

Kudde

Härom dagen tog jag fram ett kärt gammalt örngott. Det är min mormor Vera som har broderat och jag fick det när jag var liten. Jag vet inte hur gammal, men jag tror att mina systrar har liknande. Osäker på om lillebror också fick en. Brodyren är delvis bortnött, men på själva örngottet är det bara färgen som skvallrar om åldern. Mommo hade fått tag i bra kvalité på tyget. Hur som helst sover jag gott på den här kudden.
 
 
 

Laga lite..

Jag har lagat lite hål på kläder. Helgens verk blev tre av Veras strumpbyxor och tights och en av Arvids T-shirts. Den fick en ficka över det lagade hålet. Jag fattar inte riktigt vart alla små hål kommer från. Hålen i strumporna har minskat sen vi fixade till trösklarna och skruvarna som stack upp, men fortfarande dyker det upp ibland. Vet inte hur många par nya strumpor vi har köpt på sista tiden. Arvid har ibland bara använt strumporna en eller två gånger. Dem lagar jag inte och det känns ju drygt att de inte håller längre.
 
L

Omsytt

Jag fick ett ryck och sydde om ett par av Veras trasiga byxor till en kjol. Jag är nöjd med resultatet även om det var ett hastverk, men om dotra kommer att använda den återstår att se. Den "snurrar" ju inte.
 
 
 

RSS 2.0